Technieken Long-Pulsed Nd:Yag Laser

Deze laser wordt gebruikt voor permanente ontharing van fototype 4 tot 6. Dankzij een lichtstraal van 1064 nm worden de haarwortels vernietigd zonder dat de omgevende weefsels beschadigd worden. De behandeling gebeurt meestal zonder verdoving. In sommige gevallen kan u 1 uur op voorrand een verdovende zalf aanbrengen.

Tijdens de behandeling moeten de haren aanwezig en kort zijn. Net na de behandeling treedt er vaak roodheid op die na 2 tot 3 uren spontaan wegtrekt, in zeldzame gevallen na 2 of 3 dagen. De haren zullen na iedere sessie spontaan uitvallen, maar met de Long-Pulsed Nd:Yag laser kan dit wel 2 à 3 weken duren. Bij haargroei tussen de sessies mag u de haartjes knippen of scheren maar niet epileren.

De behandelde zone mag 2 weken vooraf niet aan de zon zijn blootgesteld. De duur en het aantal sessies die u zal nodig hebben, variëren in functie van de laser, de aard, de uitgebreidheid en de plaats van de te behandelen regio. Voordat de behandeling van start gaat, wordt er een test verricht in de zone die u wenst te behandelen.  Eenmaal de roodheid verdwenen, mag u zich opnieuw blootstellen aan de zon. Permanente ontharing werkt enkel op donkere haren, niet op blonde haren.

Onder vaatletsels verstaat men puntvormige rode stipjes op de huid of angiomen (cherry angiomen en stellair angioom), kleine uitgezette vaatjes van de huid op het gelaat (teleangiëctasieën), couperose of rosacea.

Angiomen worden in 1 tot 2 sessies behandeld. De behandeling van rosacea vraagt meestal 3 sessies met een interval van minimum 6 weken. Net na de behandeling kan het gelaat gedurende 3 à 7 dagen rood en gezwollen zijn. Alterneren met het IPL toestel is vaak noodzakelijk om een optimaal resultaat te bekomen. Op het ogenblik van de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn en mits een hoge zonprotectie (SPF50) is zonblootstelling 4 weken na uw laatste behandeling opnieuw toegelaten.

Ook spatadertjes op de benen zijn vaatletsels. De behandeling van de spataders vraagt vaak meerdere sessies et wordt meestal met sclerotherapie gecombineerd. De behandeling van de vaatletsels verloopt zonder verdoving. Op het ogenblik van de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn en mits een hoge zonprotectie (SPF50) is zonblootstelling 6 weken na uw laatste behandeling opnieuw toegelaten.

Meer zeldzame vaatletsels zoals een “venous lake” , een goedaardig bloedvatgezwelletje meestal aan de onderlip, kunnen eveneens met deze laser behandeld worden.

Bloedverdunners moeten in samenspraak met uw arts bij elke sessie tijdelijk worden onderbroken.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht. Hij zal samen met u evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X