Technieken IPL

IPL staat voor “Intensed Pulsed Light” en is een flashlamp (Nordlys R) die we gebruiken ter behandeling van vaatletsels zoals puntvormige rode stipjes op de huid (cherry angiomen en stellair angioom), kleine uitgezette vaatjes van de huid op het gelaat (couperose of rosacea) als ook diffuse roodheid (erythrosis) van het gelaat. IPL is niet de eerste keuze voor de behandelingen van wijnvlekken.

Angiomen worden in 1 tot 2 sessies behandeld. De behandeling van rosacea en erythrosis vraagt meestal 3 sessies met een interval van minimum 6 weken. Net na de behandeling kan het gelaat gedurende 3 à 7 dagen rood en gezwollen zijn. Tijdens de behandeling mag de huid niet gebruind zijn en mits een hoge zonprotectie (SPF50) is zonblootstelling na 4 weken opnieuw toegelaten. Enkel fototypes 1 tot 3 komen in aanmerking voor een behandeling met IPL.

Met dit toestel kunnen eveneens bruine vlekjes of lentigines van het gelaat, décolleté en handruggen verwijderd worden. De arts kan gericht tewerk gaan of als een peeling een hele zone behandelen. Zo bekomt u een meer egale huidskleur. De behandeling verloopt zonder verdoving en meestal zijn 2 à 3 sessies noodzakelijk. Net na de behandeling is de huid rood. De dag nadien worden de bruine vlekjes donkerder om uiteindelijk in een tiental dagen op te klaren. Tijdens de behandeling mag u niet gebruind zijn en mits een hoge zonprotectie (SPF50) is zonblootstelling na 6 weken opnieuw toegelaten. Enkel fototypes 1 tot 3 komen in aanmerking voor een behandeling met IPL. Vanaf het fototype 4 wordt u het best behandeld met de Picolaser.

Een behandeling met IPL kan na herstel gecombineerd worden met hyaluronzuur fillers, botuline-toxine, de picolaser, de fractionele CO2 laser, de HIFU, radiofrequentie en radiofrequentie met micro-naalden.

Bloedverdunners moeten in samenspraak met uw arts tijdelijk gestopt worden.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te beoordelen welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X