Indicaties Stellair Angioom

Een stellair angioom is een stervormig goedaardig vaatletsel in de huid dat zich meestal op het gelaat bevindt. Het centrum kan al dan niet verheven zijn en is de plaats van het aanvoerend vaatje.  Het kan behandeld worden dankzij het gebruik van de long-pulsed Nd:Yag laser of de IPL.

Onmiddellijk na de sessie treedt er een discrete roodheid en een lichte zwelling op die slechts enkele uren aanhouden. Soms is er een kleine korstvorming die na enkele dagen spontaan verdwijnt.

In de meeste gevallen is één sessie voldoende, maar soms is een tweede of zelfs een derde sessie noodzakelijk, vooral als het stellair angioom zeer verheven is. Voor de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn, na de behandeling is zonexpositie gedurende 1 maand te vermijden. Nadien is het aangewezen een hoge zonprotectie SPF 50+ op de huid aan te brengen.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X