Indicaties Tatoeage Verwijderen

Dankzij de picolaser kan de arts een tatoeage van de huid verwijderen.  Verschillende factoren spelen een rol in het te bekomen resultaat, namelijk de grootte van de tatoeage, welk soort inkt gebruikt werd, hoe de tatoeage werd aangebracht (amateur of professioneel) of hoeveel kleuren er in de tatoeage aanwezig zijn.

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Net na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Deze trekt na een paar dagen spontaan weg.  De picolaser heeft de inkt in zeer kleine partikels doen barsten. Uw eigen lichaam zal deze partikels op haar beurt uit te weg ruimen. Gemiddeld moet u 5 tot 10 sessies voorzien met 1 à 3 maanden interval. Ieder fototype kan met de picolaser behandeld worden maar hogere fototypes vergen meer sessies.

Voor de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn, na de laatste behandeling is zonexpositie gedurende 1 maand te vermijden.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X