Technieken Peeling

Peelings met fruitzuren of met trichloorazijnzuur (TCA) kunnen aangewend worden om een doffe huidtint te verbeteren. De producten worden op een gereinigde huid aangebracht en dit kan wat prikkelen en warm aanvoelen.  Naargelang het aangebrachte product zal de huid kort na de peeling al dan niet rood zien of een paar dagen later al dan niet schilferen. Verschillende sessies zijn meestal noodzakelijk.

Dankzij de fractionele CO2 laser, de IPL en de picolaser wordt de opperhuid hernieuwd. De huidtextuur is veel gladder en de bruine ouderdomsvlekjes of lentigines klaren op. De huid ziet er nadien veel frisser uit. Een peeling met de laser is krachtiger maar egaler dan een chemische peeling.

Uw huid mag niet gebruind zijn op het ogenblik van de behandeling. Na de behandeling is zonexpositie gedurende 1 maand te vermijden en is het aangewezen een hoge zonprotectie SPF 50+ op de huid aan te brengen. Fototypes 1 tot 3 kunnen met deze techniek behandeld worden.

Een peeling kan na herstel gecombineerd worden met hyaluronzuur fillers, botuline-toxine, IPL, HIFU, radiofrequentie en radiofrequentie met micro-naalden.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te beoordelen welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X