Technieken Picolaser

De picolaser wordt voor verschillende indicaties gebruikt. Dankzij zijn extreem korte pulsduur (picoseconde), is deze laser zeer efficiënt om een tatoeage te verwijderen. Het aantal sessies varieert in functie van de grootte en de kleuren van de tatoe. Gemiddeld moet u 5 tot 10 sessies voorzien met 2 à 3 maanden interval. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Ieder fototype kan met de picolaser behandeld worden maar hogere fototypes vergen wel meer sessies.

Met de picolaser kunnen eveneens bruine vlekjes of lentigines van het gelaat, décolleté en handruggen verwijderd worden. De arts kan gericht op de vlekjes tewerk gaan of onder vorm van een peeling een hele zone behandelen. Zo bekomt u een stralende en egale teint. De behandeling verloopt zonder verdoving en meestal zijn 2 à 3 sessies noodzakelijk. Net na de behandeling is de huid rood gedurende 2 tot 3 uur, uitzonderlijk tot 2 tot 3 dagen. De dag nadien worden de bruine vlekjes donkerder om uiteindelijk in een tiental dagen op te klaren. Tijdens de behandeling mag u niet gebruind zijn en mits een hoge zonprotectie (SPF50) is zonblootstelling na 4 weken opnieuw toegelaten. Enkel goedaardige letsels mogen met de picolaser behandeld worden.

Ook diepere pigmentletsels zoals de Naevus van Ota worden met de picolaser behandeld.

Deze behandeling kan tijdens een volgende afspraak met andere technieken zoals de fractionele CO2 laser, IPL, HIFU, radiofrequentie, radiofrequentie met micro-naalden of met een chirurgische lifting worden gecombineerd.         

Bloedverdunners moeten bij iedere sessie in samenspraak met uw arts tijdelijk onderbroken worden.    

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X