Technieken Long-Pulsed Alexandrite Laser

De Long-Pulsed Alexandrite laser is aangewezen voor permanente ontharing van lichte huiden met fototype 1 tot 3. Door de vernietiging van de haren verbetert deze laserontharing verschillende dermatologische ziekten zoals ingegroeide haren, hirsutisme, pilonidale cyste of hidradenitis suppurativa.

Dankzij een lichtstraal van 755 nm worden de haarwortels vernietigd zonder dat de omgevende weefsels beschadigd worden. De behandeling gebeurt meestal zonder verdoving. In sommige gevallen kan u 1 uur voor de behandeling een verdovende zalf aanbrengen.

Tijdens de behandeling moeten de haren aanwezig en kort zijn. Net na de behandeling treedt er vaak roodheid op die na 2 tot 3 uren spontaan wegtrekt of in zeldzame gevallen na 2 of 3 dagen. De haren zullen na iedere sessie spontaan uitvallen, in sommige gevallen kan dit wel 2 à 3 weken duren.

De behandelde zone mag niet gebruind zijn. Twee weken na de sessie mag u zich opnieuw aan de zon blootstellen mits het gebruik van een hoge zonprotectie (SPF 50).

De duur en het aantal sessies die u nodig zal hebben, variëren in functie van het geslacht, de gebruikte laser, van de aard, de uitgebreidheid en de plaats van de te behandelen regio.

Voordat de behandeling van start gaat, wordt er een test verricht in zone die u wenst te behandelen. Permanente ontharing werkt enkel op donkere haren, niet op blonde haren!

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht. Hij zal samen met u evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X