Indicaties Permanente Ontharing

Laserontharing is momenteel de meest efficiënte techniek voor een permanente vermindering van donkere beharing.

We werken met twee soorten lasers. Enerzijds de long-pulsed Alexandrite laser voor de permanente ontharing bij lichte huiden en de long-pulsed Nd:Yag laser bij donkere huiden.

Aantal sessies.

Het aantal sessies is afhankelijk van het gebruikte toestel, het fototype, de hormonale situatie en het te behandelen gebied. Bepaalde hormonen hebben een ‘mannelijk’ effect en stimuleren de haargroei. De meeste vrouwen met een sterke beharing hebben normale mannelijke hormonen. Een teveel aan androgene of mannelijke hormonen in het bloed vereist een consultatie met de endocrinoloog en de gynaecoloog.

Algemeen zijn 4 tot 6 sessies nodig voor de behandeling van benen en bikini, 6 tot 8 sessies voor de behandeling van de rug en de oksels, 10 tot 15 sessies voor het gelaat. Het gelaat vergt nadien ook onderhoudsbehandelingen.

Permanente ontharing met laser vermindert de beharing zeer sterk maar deze vermindering is zelden volledig en geeft betere resultaten bij vrouwen dan bij mannen. Laserontharing werkt niet op blond haar!

Verloop van een sessie.

Tijdens de sessie of voor de test moeten de haren aanwezig en kort zijn (1 tot 3 mm). Een dag of twee voor de behandeling is het aangewezen de haren te scheren of te knippen. De huid mag noch voor de test noch voor de behandeling gebruind zijn.

Voor een gezichtsbehandeling komt u zonder make-up: geen lippenstift, geen foundation of getint poeder/crème. In geval van een lipbehandeling, gelieve de arts te informeren als u een tatoeage van de lipcontour heeft.

Tijdens één sessie wordt het hele gebied behandeld.  Tijdens de behandeling kan de huid wat prikken en warm aanvoelen. Onmiddellijk na de behandeling is de huid rood en kunnen er zich rond de haren kleine papels vormen die na een paar uren verdwijnen. Tijdens de volgende dagen vallen de haren spontaan uit. Tussen de sessies mag u de haren niet epileren, wel scheren of kort knippen.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Tijdens deze consultatie wordt er een test verricht in het gebied dat u wilt behandelen. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.   

Online Agenda • X