Technieken PRP Injecties

PRP of Pathelet Rich Plasma injectie is een techniek waarbij de arts een klein bloedstaal bij u afneemt. Vervolgens wordt het bloedstaal gecentrifugeerd. Zo ontstaat er een plasma rijk aan bloedplaatjes en groeifactoren die op hun beurt onmiddellijk via naaldprikjes in uw huid worden aangebracht. Dit is de welbekende “Vampire Lift”.

U moet 3 tot 4 sessies met 1 maand interval voorzien. Net na de behandeling kan u kleine blauwe plekjes vertonen die in een tiental dagen opklaren. Het resultaat is merkbaar na 2 tot 3 maanden: een betere huidskwaliteit en afname van de rimpeltjes. De PRP injecties kunnen gecombineerd worden met hyaluronzuur waardoor het resultaat sneller zichtbaar is.

Deze techniek kan ook haarverlies bij androgenetische alopecie helpen tegen te gaan. Ook hier zijn meerdere sessies noodzakelijk.

De behandeling verloopt zonder verdoving en PRP injecties zijn geschikt voor ieder fototype. Bloedverdunners moeten voor in samenspraak met uw arts bij iedere sessie tijdelijk gestopt worden.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X