Indicaties Lentigines of Bruine Ouderdomsvlekjes

Lentigines zijn goedaardige vlakke bruine vlekjes die meestal vanaf de leeftijd van 40 jaar op het aangezicht, de handruggen en de décolleté verschijnen maar ook op de rug, armen en benen. Ze verschijnen als gevolg van opeenvolgende blootstellingen aan de zon.

Er kunnen verschillende behandelingen worden voorgesteld. Cryotherapie met vloeibare stikstof kan worden toegepast voor één enkel vlekje, maar als er meerdere vlekjes zijn, zullen de picolaser en IPL handiger zijn.  De picolaser is geschikt voor alle fototypes, terwijl de IPL alleen voor de fototypes 1 tot 3 bestemd is. De behandeling kan gericht zijn op de lentigines zelf of onder vorm van een peeling over de te behandelen oppervlakte. Dit gebeurt in 2 tot 3 sessies met tussenpozen van 1 maand en resulteert in een mooie heldere teint.

Voor de behandeling komt u zonder make-up. Tijdens de sessie voelt u een lichte tinteling.  Onmiddellijk na de sessie zal het ouderdomsvlekje grijzer zijn. Als u kiest voor een peeling, zullen de vlekken ook grijzer worden, maar zal er eveneens een roodheid ontstaan en afhankelijk van de intensiteit van de peeling zal deze gedurende 3 uur tot 2 dagen aanhouden. De behandelde vlekjes trekken weg in een tiental dagen.

Elke blootstelling aan de zon is 2 maanden voor de sessie en tot 1 maand na de laatste sessie verboden. Indien u een zelfbruinende crème hebt aangebracht, moet u eveneens 6 tot 8 weken wachten vooraleer u behandeld mag worden.

Om het verkregen resultaat te behouden, is het raadzaam dagelijks een hoge zonprotectie (SPF50) te gebruiken.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X