Technieken Radiofrequentie

Radiofrequentie is een techniek die huidverslapping, bepaalde rimpels, littekens en striemen behandelt. De dermis wordt opgewarmd om de aanmaak van uw eigen collageen en elastine te stimuleren.

Door zijn fractionele en ablatieve werking veroorzaakt het toestel micro-perforaties in de huid. Tijdens deze procedure kunnen door deze kleine perforaties topica zoals vitamine C, silicium, tretinoïne of hyaluronzuur aangebracht worden die op hun beurt de kwaliteit van de huid en het gewenste effect zullen verbeteren. Dankzij de normale huid rondom, zijn deze micro-perforaties na 24 uur opnieuw gesloten. Het resultaat is progressief en pas na 3 tot 6 maanden zichtbaar.  Iedere behandeling geeft een verbetering van ongeveer 20 %. Bijgevolg kunnen meerdere sessies noodzakelijk zijn.

Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en gaat gepaard met roodheid die ongeveer 3 dagen aanhoudt. De huid mag niet gebruind zijn op het ogenblik van de behandeling. Bloedverdunners moeten in samenspraak met uw arts tijdelijk gestopt worden. Vier weken na de behandeling is blootstelling aan de zon toegelaten mits het aanbrengen van een hoge zonprotectie SPF50. 

Deze behandeling is geschikt voor fototypes 1 tot 3 en kan tijdens een ander consult gecombineerd worden met andere technieken zoals injecties van hyaluronzuur, botulinetoxine of met andere behandelingen zoals de picolaser, IPL, HIFU, radiofrequentie met micro-naalden, fractionele CO2 laser of nog met een chirurgische facelift.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X