Indicaties Huidstriemen

Striemen vormen zich als gevolg van een zwakkere onderhuidstructuur tijdens de zwangerschap of wanneer er sprake is van een aanzienlijke gewichtstoename of tijdens de groeifase van tieners. Aangezien rode striemen makkelijker te behandelen zijn dan wanneer ze wit geworden zijn, is het aangewezen de behandeling te starten wanneer de striemen nog rood zijn.

De LED-lamp zal dankzij haar ontstekingsremmende werking de striemen verbeteren. Ook behandelingen met radiofrequentie, radiofrequentie met micro-naalden en de fractionele CO2 laser helpen striemen te verminderen omdat zij de nieuwvorming van eigen collageen en elastinevezels stimuleren. Tijdens deze procedure kunnen topica zoals vitamine C, silicium, tretinoïne en hyaluronzuur in de huid worden aangebracht om de kwaliteit van de huid en het gewenste effect te verbeteren. 

De verbetering van de huid zal progressief zijn en neemt 3 tot 6 maanden in beslag. Meerdere sessies met tussenpozen van 4 tot 6 weken zijn noodzakelijk. Tijdens de behandeling mag de huid niet gebruind zijn en blootstelling aan de zon moet worden vermeden tot 1 maand na de laatste behandeling. De borstvoeding moet tijdens de behandeling worden stopgezet. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X