Technieken Fractionele Co2 Laser

De fractionele CO2 laser (PixelR) is een laser die gebruikt wordt als peeling van de opperhuid of om huidverslapping van de huid van het gelaat en de hals, bepaalde rimpels, een doffe teint, littekens, striemen en bepaalde huidtumoren te behandelen.

Tijdens de behandeling maakt de laser kleine micro-perforaties in de huid en tussenin blijft er normale huid aanwezig waardoor de herstelfase na een behandeling snel verloopt. Tijdens de behandeling wordt de huid opgewarmd om de aanmaak van uw eigen collageen en elastieke vezels te stimuleren. Om het resultaat te verbeteren kunnen verschillende actieve bestanddelen, zoals vitamine C, silicium, tretinoïne, hyaluronzuur of poly-L-Lactic acid doorheen deze microperforaties in de huid aangebracht worden. Men spreekt van TEDD  of “Transepidermal Drug Delivery”. Tijdens de herstelfase sluiten deze gaatjes spontaan.

Het resultaat op de opperhuid is na de herstelfase onmiddellijk zichtbaar. De huid is netter en voelt gladder aan. Het resultaat op de huidverslapping, littekens en striemen is zichtbaar na 3 tot 6 maanden en iedere behandeling geeft een verbetering van 25 tot 30 %. Verschillende sessies kunnen dus noodzakelijk zijn.

Voor de behandeling wordt er op uw huid een verdovende zalf aangebracht. Net na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Dit houdt gedurende 1 week aan. Het gebruik van de LED-lamp versnelt het helingsproces.

Uw huid mag niet gebruind zijn op het ogenblik van de behandeling. Na de behandeling is zonexpositie gedurende 1 maand te vermijden en nadien is het aangewezen een hoge zonprotectie SPF 50+ op de huid aan te brengen.

Fototypes 1 tot 4 kunnen met deze techniek behandeld worden. Bloedverdunners moeten in samenspraak met uw arts tijdelijk onderbroken worden behalve bij de SDL-PDT behandeling.

Een behandeling met de fractionele CO2 laser kan na herstel gecombineerd worden met hyaluronzuur fillers, botuline-toxine, picolaser, IPL, HIFU, radiofrequentie, radiofrequentie met micro-naalden. De fractionele CO2 laser geeft ook zeer mooie resultaten in combinatie met een chirurgische lifting.

Goedaardige huidtumoren kunnen onder plaatselijke verdoving eveneens met deze laser behandeld worden. De herstelfase gebeurt in een 10-tal dagen. Op het ogenblik van de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn. Na de behandeling is zonexpositie gedurende 1 maand te vermijden en nadien is het aangewezen een hoge zonprotectie SPF 50+ op de huid aan te brengen. Fototypes 1 tot 4 kunnen met deze techniek behandeld worden. Voor het verwijderen van kwaadaardige letsels is het aangewezen andere technieken te gebruiken.

De fractionele CO2 laser wordt ook gebruikt om bepaalde medicatie of topica op een efficiëntere manier te laten doordringen zoals bijvoorbeeld bij de Simulated daylight-PDT (SDL-PDT) ter behandeling van actinische keratosen.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te beoordelen welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen

Online Agenda • X