Technieken Sclerotherapie

Sclerotherapie berust op het inspuiten van spataders van de onderbenen met AethoxysclerolR. In functie van de grootte van de spataders worden verschillende concentraties gebruikt. Na de inspuitingen is het aanbevolen gedurende 5 dagen een spataderkous te dragen. Kort nadien kunnen er blauwe plekjes aanwezig zijn die in een 3-tal weken spontaan wegtrekken.

Vaak zijn verschillende sessies noodzakelijk. Sclerotherapie wordt enkel tijdens de wintermaanden verricht. De behandeling van de de spataders kan tijdens een andere sessie gecombineerd worden met de Long-Pulsed Nd:Yag laser.

Indien u zwanger bent, borstvoeding geeft, allergisch bent voor AethoxysclerolR, bloedverdunners inneemt of bij vorige inspuitingen met AethoxysclerolR een spontane bruine verkleuring hebt ontwikkeld, mag u niet behandeld worden met sclerotherapie.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X