Technieken SDL-PDT

Simulated Daylight Photodynamic Therapy  of gesimuleerde daglicht fotodynamische therapie (SDL-PDT) met wit licht ( MedisunR) is een efficiënte behandeling voor uitgebreide velden met actinische keratosen van het gelaat en de hoofdhuid.

Net voor de belichting worden er aan de hand van de fractionele CO2 laser microperforaties in de huidregio aangebracht.  Net nadien wordt een zalf op basis van methylaminolevulinaat (MetvixR) op de huid aangebracht. Nadat deze zalf voldoende in de huid is binnengedrongen, wordt de huid gedurende 1 uur met wit licht belicht. Tijdens de behandeling zal de huid wat prikkelen. In tegenstelling tot de conventionele PDT (c-PDT), is deze techniek niet echt pijnlijk. Tijdens de belichting worden er in de pre-cancereuze cellen protoporfyrines IX opgestapeld waardoor deze cellen met vernietigd zullen worden. De week nadien zal de huid rood zijn en schilferen. Deze behandeling veroorzaakt geen littekens. Bloedverdunners moeten niet onderbroken worden.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te evalueren welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X