Technieken HIFU

De HIFU of High Intensity Focused Ultrasound veroorzaakt kleine coagulatiepunten in het SMAS (peesachtig weefsel net boven de spierlaag) om huidverslapping van gelaat en hals tegen te gaan. Het resultaat is progressief in 3 tot 6 maanden. Twee behandelingen met 3 maanden interval zijn aangewezen.

De HIFU kan het hele jaar door toegepast worden, alle fototypes kunnen behandeld worden en na de behandeling is er slechts een zeer milde roodheid die 1 uur na de behandeling verdwijnt.

De HIFU heeft evenzeer een licht lipolytisch (verwijderen van vetcellen) effect. Bijgevolg kan deze eigenschap benuttigd worden in het verwijderen van kleine vetophopingen zoals onder de kin bijvoorbeeld.

Deze techniek mag niet toegepast worden bij patiënten die een pacemaker dragen.  

HIFU kan na herstel gecombineerd worden met botuline-toxine, de picolaser, de IPL, radiofrequentie, radiofrequentie met micro-naalden, en met de fractionele CO2 laser. Hyaluronzuur fillers worden best na de behandeling geplaatst.

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog is verplicht om samen te beoordelen welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X