Technieken Botuline-toxine

Botuline-toxine is een eiwit dat gebruikt wordt om de activiteit van de spieren te verminderen of stil te leggen. Het eerste product dat op de markt kwam, was BotoxR. De term “Botox” wordt sindsdien in de volkstaal verder gehandhaafd voor behandelingen met het botuline-toxine. Dit geneesmiddel wordt gebruikt om de activiteit van de spieren die verantwoordelijk zijn voor onze expressierimpels zoals de rimpels op het voorhoofd, de glabella of rond de ogen, af te zwakken of stil te leggen. Botuline-toxine kan ook gebruikt worden om de activiteit van de zweetkliertjes van de oksels af te zwakken en hiermee overmatig zweten of hyperhidrosis tegen te gaan.

Na de injectie kunnen er soms kleine blauwe plekjes optreden die na één week verdwijnen. Het is dan ook aangeraden in samenspraak met uw arts bloedverdunners tijdelijk te stoppen. Het resultaat is pas zichtbaar na enkele dagen en blijft 3 tot 5 maanden aanwezig. Deze behandeling vereist geen verdoving, is geschikt voor ieder fototype en uw huid mag gebruind zijn op het ogenblik van de behandeling.

In éénzelfde sessie kunnen zowel BotoxR als fillers met hyaluronzuur in de huid aangebracht worden.  BotoxR kan in een volgende sessie met de picolaser, IPL, radiofrequentie, radiofrequentie met micro-naalden, HIFU , de fractionnele CO2 laser of met een chirurgische lifting gecombineerd worden. 

Een voorafgaande consultatie met de dermatoloog of plastisch chirurg is verplicht om samen te beoordelen welke behandeling het best aan uw behoeften beantwoordt en welke de mogelijke bijwerkingen zijn. Op basis van deze discussie zal de arts ook een prijsschatting voorleggen.

Online Agenda • X